Tenniskenttä

Laajapohjan alueella – huoneistojen Kotiranta, Kesäranta, Torppa läheisyydessä – on yksityinen tenniskenttä asiakkaidemme varattavissa.

Läheisissä huoneistoissa on 16 vuodepaikkaa, joten tilaa löytyy myös isommille ryhmille.

Tenniskenttämme on pelaajaystävällinen ja siinä on hyvät peliominaisuudet (pallon pomppu on luonnollinen). Kenttä on pinnaltaan hiekkatekonurmi, jonka nukkapituus on 20 mm.

Kentän on rakentanut tenniskenttien rakentamiseen erikoistunut MPVsports Oy Jyväskylästä.

Tenniskenttä

Tennistä pelataan 23,77 metriä pitkällä ja kaksinpelissä 8,23 metriä leveällä kentällä. Neljän pelaajan peliä pelatessa sen leveys on 10,97 metriä. Kentän pidemmän sivun jakaa kahteen yhtä suureen osaan verkko, joka on 1,07 metriä korkea verkkotolppien kohdalla ja 91,4 senttimetriä korkea keskeltä.

Tenniskenttiä on kolmea perustyyppiä: kovapohjainen kenttä, nurmikenttä ja massakenttä. Kovapohjaisia kenttiä ovat esimerkiksi betonipohjaiset, asfalttipohjaiset, tekonurmipohjaiset ja liikuntasalien puupohjaiset kentät. Nurmikenttä on nurmea, ja massakentän pohjamateriaali koostuu murskatusta savikivestä, kivestä tai tiilestä.

Ottelu

Ottelu on tenniksessä peli, joka kestää ensimmäisestä pallosta ottelupallon voittoon, luovutukseen tai toisen pelaajan hylkäämiseen. Ottelun voittaa pelaaja, joka ensimmäisenä on voittanut etukäteen sovitun määrän, kaksi tai kolme erää.

Edellisessä tapauksessa käytetään ottelun voittotavasta usein käytännöllistä ilmaisua ”paras kolmesta” ja jälkimmäisessä ”paras viidestä” -termejä, jotka kertovat ottelun voittoon tarvittavien erien maksimimäärän.

Erä

Erät koostuvat peleistä. Pelin pisteet lasketaan siten, että yhden pallon voittaneella on 15 pistettä, kaksi palloa voittaneella 30 ja kolme palloa voittaneella 40 pistettä. Jos peli etenee kuitenkin tilanteeseen 40–40, sanotaan pelin olevan tasan. Tällöin seuraavan pallon voittava pelaaja saa itselleen edun, jonka jälkeen on voitettava seuraava pallo voittaakseen pelin. Jos pelaaja häviää pallon, menettää hän edun, ja tilanne on jälleen tasan 40–40. Mikäli syöttövuorossa oleva pelaaja menettää edun syötön vastaanottajalle tilanteessa 40–40, on kyseessä murtopallo.

Erän voittaa pelaaja, joka ensimmäiseksi voittaa kuusi peliä vähintään kahden pelin erolla. Jos kuitenkin kummatkin pelaajat ovat voittaneet erässä viisi peliä, tarvitaan erävoittoon kuudennen lisäksi myös seitsemäs voitettu peli.

Tie Break

Jos molemmat pelaajat ehtivät voittaa kuusi peliä, ratkeaa erä tie-break-menetelmällä. Tie-breakissä lasketaan voitettuja palloja.

Se kumpi voittaa ensin seitsemän palloa vähintään kahden pallon erolla, voittaa tie-breakin ja samalla erän. Mikäli toisen saadessa seitsemännen pallon eli pisteen ja toisella on kuusi pistettä, tie-breakia jatketaan aina niin kauan, kunnes tarvittava kahden voitetun pallon, eli kahden pisteen ero on syntynyt. Tie-breakissa molemmat syöttävät vuorotellen kaksi kertaa ensimmäistä syöttövuoroa lukuun ottamatta, jolloin tie-breakin aloittava syöttää vain kerran.